A A

KBO Centrum

VIERINGENSPORT

 

ONTSPANNINGCOMMUNICATIE


BELANGENBEHARTIGINGCarnavalsavond KBO Centrum

Op woensdagavond 27 februari 2019 waren er precies 111 (hoe toepasselijk) leden aanwezig op de carnavalsavond van onze afdeling. Om 18.10 uur heette Frans van Oorschot iedereen welkom, waarna Rien van den Bogaart de avond opende. Na een goed gevulde snert met roggebrood met spek of zult en een paar sneetjes krentenmik met koffie of thee kon het spektakel beginnen. Opa Bram beet het spits af en vertelde op een aanstekelijke wijze over de aspecten van het ouder worden, waarbij “ons Bets” het menigmaal moest ontgelden.
Daarna bliezen De Bellebloazers de stemming erin en kwam de polonaise op gang. Maar het feest ging echt van start toen de Prinsenclub met aanhang de zaal overnam. De Crazy Pinternationals zongen het lied waarmee ze het Liekusfist hadden gewonnen. Het refrein “lala” was voor iedereen mee te zingen en zo hoort een carnavalslied ook te zijn.
Annie Smits werd gehuldigd voor het vele werk dat ze voor KBO centrum doet en kreeg de versiersels van Prinsenclub De Hopplukkers omgehangen.
Peer Wouters sloot af met het Schijndels Volkslied waarvan iedereen het refrein luidkeels meezong. Hierna wenste Rien van den Bogaart iedereen wel thuis.
Al met al weer een geslaagde avond.

Kerstviering 2018

Op woensdag 12 december vond in de nieuwe Podiumzaal van Cultureel Centrum 't Spectrum de jaarlijkse Kerstviering plaats. Nadat de voorzitter Frans van Oorschot ong. 250 mensen welkom had geheten en diaken Mari van der Heijden een mooie Kerstgedachte had uitgesproken, kon men genieten van koffie met worstenbrood en krentenbrood. Hierna werd de Kerstviering weer ingevuld met Schijndels Talent. Het muzikale gedeelte werd verzorgd door Jazzband Meierijstad in een volledige Dixieland bezetting, bestaande uit Nico van Engelen,Kees Kooijmans, Kees Keetels, Wim van Leur, Henk van Eerd en Ton Pennings.Het vocale gedeelte werd verzorgd door Dries van der Heijden, Lotte van der Heijden,
Anne Sleutjes met Frank van Schijndel en het duo Robin en Naomi. Het werd weer een zeer geslaagde avond. De presentatie was in handen van Rien van den Bogaart.
Om ± 22.15 uur bedankte de voorzitter de artiesten en medewerkers van de avond en wenste hij eenieder fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2019!

Foto's: Peter Goossens 

Algemene najaarsledenvergadering
26 september 2018.


Voorzitter Frans van Oorschot heet 188 leden welkom. Na een ogenblik stilte worden broodjes en krentenbrood geserveerd. Hierna volgt het huishoudelijk gedeelte (zie verslag algemene najaarsledenvergadering).
De sprekers van deze avond zijn Stephan Konijnenberg en Nanne Kort (orthopedisch chirurg) met een boeiende presentatie over het Medisch Centrum Schijndel.
Om ± 20.30 uur kondigt Rien van den Boogaart het optreden aan van het orkest Rooise Bluf. Zij weten er de stemming goed in te brengen en het duurt niet lang of iedereen haakt in en deint mee op de muziek. De reacties van de aanwezigen zijn erg positief.
Rond half elf bedankt Rien van den Boogaart het orkest en wenst iedereen wel thuis.

Foto's Peter Goossens 

HALVE DAGREIS 9 AUGUSTUS 2018

Op 9 augustus ging de halve dagreis naar Haps en de Maasheggen.
Bij Gastvrei Aalshof werden we allereerst ontvangen met koffie en huisgemaakte appeltaart.Daarna wist Conny van den Besselaar ons op een leuke manier op de hoogte te brengen van allerlei kip-en ei-weetjes. Tussendoor werden vier verschillende soorten advocaat aangeboden om te proeven.
Wie wilde kon tot slot nog een bezoek brengen aan de streekwinkel.

Na het bezoek aan de Aalshof maakten we een rondrit door het unieke Maasheggenlandschap.
Dit onder leiding van een gids die ons alles wist te vertellen over het oudste cultuurlandschap van Nederland. Dit is ook het laatste grote heggenlandschap. Het heeft op 25 juli 2018 de status gekregen van UNESCO-biosfeergebied. Men krijgt geen geld, maar wel hulp om dit gebied duurzaam te ontwikkelen. In ons land heeft alleen de Waddenzee ook die status.
De middag werd besloten met een uitstekend driegangendiner in Het Witte Huis in Zeeland.

HELE DAGREIS 14 JUNI 2018

De hele dagreis ging dit jaar naar Garderen en Elburg.
In Garderen bezochten we de schitterende zandsculpturen met als thema Hollandse Meesters. Daarna vertrokken we naar Elburg om te genieten van een uitgebreide koffietafel om vervolgens in te schepen voor een boottocht van anderhalf uur op het Veluwemeer.
Rond 17.00 uur stond de bus weer klaar om ons naar Restaurant De Engel in Houten te brengen voor een heerlijk diner.
Rond 21.00 uur waren we weer terug in Schijndel en konden we terugkijken op een goed geslaagde dag.

Algemene Voorjaarsledenvergadering 2018.

Op 14 maart 2018 vond de Algemene Voorjaarsledenvergadering plaats. Er hadden zich hiervoor ± 180 leden aangemeld. Om 18.15 u. heet voorzitter Frans van Oorschot iedereen welkom. Na de gebruikelijke koffietafel volgt het Huishoudelijk gedeelte.
De overleden leden worden herdacht door een ogenblik stilte in acht te nemen. Hierna volgen een aantal mededelingen.
Er zijn bloemen en een gratis lidmaatschap voor Gijs Mettler die met het aanmelden van 12 nieuwe leden de KBO-er van het jaar is geworden.
Tijdens deze vergadering nemen we ook afscheid van Wil van de Wijgert die gedurende 12 jaar gefunctioneerd heeft als secretaris van KBO-Centrum. Er worden hem als dank bloemen en een envelop aangeboden.
Na een korte pauze is het tijd voor het optreden van volksmuziekgroep 'Dikke Mik' uit Nuenen. Zij zingen oud-Brabantse liedjes en begeleiden zichzelf daarbij met diverse instrumenten.
Rond 10.30 u. bedankt Rien van de Bogaart de groep voor hun optreden. Hij bedankt de mensen voor hun aanwezigheid en wenst iedereen wel thuis.

Excursie op 2 juni 2018 

Op 2 juni 2018 namen ± 30 mensen deel aan de excursie naar de Bavaria bierbrouwerij in Lieshout. Bavaria maakt al meer dan 300 jaar bier en tijdens deze Nederlandse brouwerijdagen kregen we een rondleiding van ongeveer twee uur. We konden ervaren hoe de hop ruikt, we mochten de wort proeven en we konden de smaken leren van de verschillende moutsoorten.We kwamen tot de ontdekking dat met de huidige technieken en ontwikkelingen goed bierbrouwen een echt vakmanschap is. Onze gids had een boeiend verhaal en dus werd het een heel geslaagde en interessante middag.