A A

KBO Centrum

VIERINGENSPORT

 

ONTSPANNINGCOMMUNICATIE


BELANGENBEHARTIGINGAlgemene najaarsledenvergadering
26 september 2018.


Voorzitter Frans van Oorschot heet 188 leden welkom. Na een ogenblik stilte worden broodjes en krentenbrood geserveerd. Hierna volgt het huishoudelijk gedeelte (zie verslag algemene najaarsledenvergadering).
De sprekers van deze avond zijn Stephan Konijnenberg en Nanne Kort (orthopedisch chirurg) met een boeiende presentatie over het Medisch Centrum Schijndel.
Om 20.30 uur kondigt Rien van den Boogaart het optreden aan van het orkest Rooise Bluf. Zij weten er de stemming goed in te brengen en het duurt niet lang of iedereen haakt in en deint mee op de muziek. De reacties van de aanwezigen zijn erg positief.
Rond half elf bedankt Rien van den Boogaart het orkest en wenst iedereen wel thuis.

Foto's Peter Goossens 

HALVE DAGREIS 9 AUGUSTUS 2018

Op 9 augustus ging de halve dagreis naar Haps en de Maasheggen.
Bij Gastvrei Aalshof werden we allereerst ontvangen met koffie en huisgemaakte appeltaart.Daarna wist Conny van den Besselaar ons op een leuke manier op de hoogte te brengen van allerlei kip-en ei-weetjes. Tussendoor werden vier verschillende soorten advocaat aangeboden om te proeven.
Wie wilde kon tot slot nog een bezoek brengen aan de streekwinkel.

Na het bezoek aan de Aalshof maakten we een rondrit door het unieke Maasheggenlandschap.
Dit onder leiding van een gids die ons alles wist te vertellen over het oudste cultuurlandschap van Nederland. Dit is ook het laatste grote heggenlandschap. Het heeft op 25 juli 2018 de status gekregen van UNESCO-biosfeergebied. Men krijgt geen geld, maar wel hulp om dit gebied duurzaam te ontwikkelen. In ons land heeft alleen de Waddenzee ook die status.
De middag werd besloten met een uitstekend driegangendiner in Het Witte Huis in Zeeland.

HELE DAGREIS 14 JUNI 2018

De hele dagreis ging dit jaar naar Garderen en Elburg.
In Garderen bezochten we de schitterende zandsculpturen met als thema Hollandse Meesters. Daarna vertrokken we naar Elburg om te genieten van een uitgebreide koffietafel om vervolgens in te schepen voor een boottocht van anderhalf uur op het Veluwemeer.
Rond 17.00 uur stond de bus weer klaar om ons naar Restaurant De Engel in Houten te brengen voor een heerlijk diner.
Rond 21.00 uur waren we weer terug in Schijndel en konden we terugkijken op een goed geslaagde dag.

Algemene Voorjaarsledenvergadering 2018.

Op 14 maart 2018 vond de Algemene Voorjaarsledenvergadering plaats. Er hadden zich hiervoor 180 leden aangemeld. Om 18.15 u. heet voorzitter Frans van Oorschot iedereen welkom. Na de gebruikelijke koffietafel volgt het Huishoudelijk gedeelte.
De overleden leden worden herdacht door een ogenblik stilte in acht te nemen. Hierna volgen een aantal mededelingen.
Er zijn bloemen en een gratis lidmaatschap voor Gijs Mettler die met het aanmelden van 12 nieuwe leden de KBO-er van het jaar is geworden.
Tijdens deze vergadering nemen we ook afscheid van Wil van de Wijgert die gedurende 12 jaar gefunctioneerd heeft als secretaris van KBO-Centrum. Er worden hem als dank bloemen en een envelop aangeboden.
Na een korte pauze is het tijd voor het optreden van volksmuziekgroep 'Dikke Mik' uit Nuenen. Zij zingen oud-Brabantse liedjes en begeleiden zichzelf daarbij met diverse instrumenten.
Rond 10.30 u. bedankt Rien van de Bogaart de groep voor hun optreden. Hij bedankt de mensen voor hun aanwezigheid en wenst iedereen wel thuis.

Carnaval 7 februari 2018

Op woensdag 7 februari vierde KBO Centrum carnaval. Er waren 140 mensen in 't Spectrum aanwezig. Na het welkomstwoord door de voorzitter opende Rien van den Bogaart de avond.
Allereerst kon men genieten van erwtensoep en roggebrood met spek, koffie en krentenbrood.
Het eerste optreden was van de kinderen van de Beemdschool met het winnende liedje: Onder Moejers rok. Daarna kwam Tonproater Jan Schellekens.
Als laatste volgde een bezoek van de Prins met de prinsenclub met 't Overschotje.
Om 22.30 u. werd de avond afgesloten.
De presentatie was in handen van Rien van den Bogaart.

Excursie op 2 juni 2018 

Op 2 juni 2018 namen 30 mensen deel aan de excursie naar de Bavaria bierbrouwerij in Lieshout. Bavaria maakt al meer dan 300 jaar bier en tijdens deze Nederlandse brouwerijdagen kregen we een rondleiding van ongeveer twee uur. We konden ervaren hoe de hop ruikt, we mochten de wort proeven en we konden de smaken leren van de verschillende moutsoorten.We kwamen tot de ontdekking dat met de huidige technieken en ontwikkelingen goed bierbrouwen een echt vakmanschap is. Onze gids had een boeiend verhaal en dus werd het een heel geslaagde en interessante middag.