A A

29-02-2012 | Koninklijke onderscheiding Jan Heijnen
Sinds vorige week woensdag maakt ook Jan Heijnen deel uit van het selecte gezelschap van dragers van een Koninklijke Onderscheiding. Op schrikkeldag 29 februari 2012 werden hem door burgemeester Eugster de versierselen opgespeld behorend bij de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Heijnen kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten als vrijwilliger.

Zoals zo vaak was ook nu de decorandus met een smoes naar de plaats van handeling gelokt, naar 't Spectrum voor een vergadering. Pas toen zijn vrouw hem aanspoorde een colbert aan te doen, zij zijn stropdas op orde bracht en Heijnen vervolgens allerlei bekenden in de hal zag staan, kreeg hij in de gaten dat er iets bijzonders ging gebeuren.

De lijst van verdiensten zoals de burgemeester die opsomde, ving al aan in 1964 toen Jan Heijnen dirigent werd van het kinderkoor van de parochie Vrangdael in Sittard. Hij was daar ook actief binnen het sociaal werk vanuit de kweekschool. Begin jaren tachtig was hij bestuurslid van de Stichting Schijndelse Peuterspeelzalen en vervolgens lid van de ouderraad van de Klimopschool. Tien jaar lang was hij voorzitter van het Meierijsch Kamerkoor en van 2003 tot 2007 secretaris van de landelijke bond van reumapatiƫnten.

Maar het is vooral vanwege zijn activiteiten voor de Schijndelse ouderen, als voorzitter van de stichting Vernieuwend Ouderenbeleid Schijndel (Stg. VOS), en de voorganger daarvan, Schijndel Ouderenproof, dat Jan Heijnen zijn sporen in het Schijndelse heeft verdiend. Resultaat van een en ander is de Seniorenraad waarover Schijndel nu beschikt.
Bron: Schijndels Weekblad 8 maart 2012 

Terug