A A

31-07-2015 | Historische middag “Het geheugen van Schijndel”
Van nostalgie naar nu…
Het Brabants Historisch Informatie centrum (BHIC) komt maandagmiddag 7 september 2015 naar Schijndel. In de blauwe zaal van ‘t Spectrum organiseert de KBO Kring Schijndel samen met de Seniorenraad en het BHIC de historisch getinte middag ‘Het geheugen van Schijndel’.
De boeiende causeur René Bastiaanse, die u vast nog kent van het tv programma De Wandeling op Omroep Brabant, vertelt samen met Marilou Nillesen op een vermakelijke manier over de historie van de gemeente Schijndel. Samen met hen gaat u even terug naar de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw.

Met de ‘Petje op, petje af’-quiz krijgt u historisch beeld en geluid uit de BHIC Schijndelse archieven te zien en stelt René hierover uiteenlopende vragen. Ook u krijgt deze middag een belangrijke rol! U mag oude foto’s (en films) van en over Schijndel meenemen die op een groot scherm worden vertoond. Aan de hand hiervan worden herinneringen opgehaald en informatie uitgewisseld. Duik met ons terug in de tijd.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 7 september 2015 van 14.00 – 16.30 uur in de blauwe zaal van “t Spectrum, Steeg 9 te Schijndel. De zaal is vanaf 13.30 uur open voor het publiek. U bent van harte welkom!

ATTENTIE: Er zijn 120 plaatsen en OP=OP

Programma 'Het Geheugen van Schijndel'

  • Welkomstwoord en inleiding door René Bastiaanse.
  • ‘In ganzenpas door drie decennia’, Marilou Nillesen, historicus en historisch blogger van het BHIC, gaat met u van nostalgie naar nu.
  • Korte pauze.
  • Gezellige ‘Petje op Petje af’ quiz door René Bastiaanse met daarbij historisch beeld en geluid uit de archieven van Schijndel.
  • Gelegenheid om uw meegebrachte foto’s op een groot scherm te laten zien, samen herinneringen op te halen en informatie uit te wisselen.

De toegang en consumpties zijn gratis en de middag is toegankelijk voor alle senioren van Schijndel.
Terug