A A

11-09-2015 | Bloemenpracht tijdens open dag 13 september a.s.
Arcadia brengt dahliashow

Traditioneel houd Arcadia op de 2de zondag in september open dag met dahlia show. Dit jaar is dat op zondag 13 september.
U bent van harte welkom vanaf: s ’morgens 10 uur tot middags 4 uur.
De toegang is gratis.
Onze tuinen zijn gelegen aan de Steeg 23 te Schijndel tegenover de gemeentelijke milieustraat.

De bloemengroep verzorgt een kleurrijke dahliashow waarbij zowel de inzendingen van onderlinge wedstrijd bloemschikken met dahlia’s als de vazen met de ter keuring aangeboden dahlia’s worden tentoongesteld.
Daarnaast zijn er natuurlijk de bloementuintjes waarin ongeveer 75 dahlia en 25 chrysanten variëteiten zijn te bewonderen.

Het grootste gedeelte van het complex bestaat uit volkstuintjes in allerlei vormen en maten waarop een grote verscheidenheid aan gewassen wordt geteeld.
Een rondwandeling over het complex maakt duidelijk wat het tuinieren bij Arcadia betekent.
Arcadia, het idyllisch paradijselijk land waaraan de vereniging zijn naam ontleend, komt tot leven in de grote verscheidenheid van groenten, fruit, bloemen en sierplanten tie te zien zijn.

In een stand wordt het verwerken van bloemen tot bloemstukjes gedemonstreerd waarbij ook kinderen de gelegenheid wordt geboden een stukje te maken. Op een andere plek op de tuin worden ruikers samengesteld. Uiteraard kunnen de resultaten kunnen tegen een vergoeding worden meegenomen.
Verder is er een terras ingericht waar u uitrust onder het genot van een bekertje koffie of een ander consumptie terwijl u geniet van wat Arcadia te bieden heeft.
In ons clubhuis “’t kumt goed” vind u de informatie over tuinieren bij Arcadia met o.a. informatie betreffende lidmaatschap en verenigingsactiviteiten.
Hoewel, voor inlichtingen kan men altijd terecht bij Cor Geerts, telnr. 073-5475548 (volkstuintjes) en Jan Mettler telnr. 073-5474331 (bloemengroep).
Terug