A A

WELZIJN & WOONSERVICES
Schijndel kent vier woonservicepunten waar burgers terecht kunnen voor ontmoeting, informatie en advies. Die punten worden ondersteund door medewerkers van Welzijn De Meierij en bemand door vrijwilligers.
Informatie: Welzijn De Meierij, Steeg 9f, 5482 WN Schijndel
tel: 073) 544 14 00
e-mail: info@welzijndemeierij.nl
WOONSERVICE BOSCHWEG
Lidwinahof 70, 5481 HL, Schijndel. tel: (073) 549 50 51
Iedere maandagochtend “op de koffie”; thema- en ontmoetingsbijeenkomsten op elke 3e dinsdag van de maand. 
Eetpunt “samen eten” voor mensen uit de wijk op woensdag
tussen 12.00 en 14.00 uur (graag aanmelden).
Maandelijks op de laatste vrijdag buffet (graag aanmelden).
Dagbesteding ’t Lidwinahûfke, woensdag 10.00 - 16.00 uur

WOONSERVICE CENTRUM
’t Bûrthuis
Steeg 9, 5482 WN Schijndel. tel:(073) 544 14 00
Ontmoetingsochtend op vrijdag 10.00-12.00 uur
Eenmaal per maand een creatieve of informatieve activiteit in de
ontmoetingsruimte van Welzijn De Meierij.
Dagbesteding D’n Uitkijk, dinsdag en donderdag10.00 - 16.00 uur. 

WOONSERVICE ZUID
De Vink
Hoevenbraaksestraat 28, 5482 BD Schijndel
tel: (073) 549 38 71
    - Ontmoetingsochtend: maandag van 10.00 - 12.00 uur
.....1x per maand informatie, 1x per maand creatief onderwerp.
    - Eetpunt op maandag om 12.15 uur.
Aanmelden voor 't Eetpunt moet op donderdag vóór de daarop
volgende maandag gebeuren bij Welzijn De Meierij tel. (073) 544 14 00
Dagbesteding D'n Inloop, maandag van 10.00 - 16.00 uur

WOONSERVICE WIJBOSCH
De Schakel
Eerdsebaan 1, 5482 DA Schijndel
tel: (073) 202 02 11
Ontmoetingsochtend, op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur
Beheerder: Hans Santegoeds, tel. 06 17 38 69 02
Dagbesteding De Ontmoeting, woensdag van 10.00 - 16.00 uur.

WELZIJN DE MEIERIJ
Steeg 9F, 5482 WN Schijndel
tel: (073) 544 14 00
e-mail: info@welzijndemeierij.nl
internet: www.welzijndemeierij.nl
Welzijn De Meierij is een professionele organisatie voor sociaal werk, werkzaam in Schijndel en Sint-Oedenrode. Wij bieden een groot aantal activiteiten en diensten aan. De activiteiten zijn bedoeld om inwoners te activeren, te ontzorgen, te informeren en inwoners met elkaar in contact te brengen. We willen zorg voorkomen door aandacht te hebben voor preventie. De verschillende diensten die wij aanbieden, helpen mensen langer zelfstandig thuis te functioneren. Daarbij werken professionals samen met vele vrijwilligers, laagdrempelig en dichtbij. Ook wordt intensief samengewerkt met andere organisaties. Wij staan open voor ideeën en initiatieven.
 • Beweegactiviteiten Dru-Yoga, Gezelschapsdansen, Bewegen op muziek, Damesgym 55+,  Hatha Yoga en meer bewegen voor ouderen.

 • Buurtbemiddeling Ruzie met buren, herrie in uw buurt, rommel in de wijk?  Buurtbemiddeling helpt bij het vinden van een oplossing.

 • Budgetmaatjes Heeft u uw thuisadministratie niet op orde of heeft u moeite om rond te komen  en zou u het fijn vinden als iemand met u mee kijkt om grip op uitgaven te krijgen. Dan kunt u een budgetmaatje aanvragen die tijdelijke ondersteuning geeft.

 • Dagbesteding is voor mensen die extra steun en begeleiding nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Denk aan mensen die vergeetachtig zijn of die zichzelf alleen voelen. Ook is de dagbesteding bedoeld voor het ontlasten van mantelzorgers. Deelnemers krijgen een gezellig dagprogramma inclusief een warme maaltijd.
  Tijden: ma/di/wo/do van 10.00 - 16.00 uur.
 • De zoete inval is voor mensen met psychische klachten die behoefte hebben aan contact. Deze kunnen hier op maandag en donderdag samen eten )tegen een kleine vergoeding). Op dinsdagavond is er een creatieve avond. Ook kunt u gewoon binnen lopen voor een kop koffie.
 • Financiële ondersteuning op dinsdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur en donderdagochtend van 9.00 - 11.30 uur kunt u binnenlopen bij Geld&Zorg bij Welzijn De Meierij Steeg 9f. Met al uw vragen over geld, schulden, formulieren invullen, regelingen en andere financiële problemen. Of gewoon voor een kopje koffie met een luisterend oor!

 • Klussendienst Voor ouderen, voor mensen met een beperking en voor mensen met een smalle beurs, die zelf niet in staat zijn om klusjes uit te voeren.

 • Maatje voor een maatje Ontmoet iemand met dezelfde interesse als uzelf. Laat u helpen bij het uitbreiden van uw sociaal netwerk.

 • Ontmoetingsgroep voor slechtziende en blinde ouderen Om de andere week op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur bij Welzijn De Meierij.

 • Ontmoetingsactiviteiten Bloemschikken, keramiek, tekenen, schilderen, mandala tekenen, werken met hout of metaal.

 • Repair Café Op elke tweede donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in de fietswerkplaats van Welzijn De Meierij. Vrijwillige vaklieden helpen gratis bij alle mogelijke reparaties.

 • Samen onderweg Voor ondersteuning bij rouw en verlies en in palliatieve situaties (als iemand gaat sterven). U kunt hiervoor een afspraak maken bij de administratie van Welzijn De Meierij.

 • Sociale alarmering 7 dagen per week gedurende 24 uur mogelijkheid om hulp in te roepen.
  Voor aanvragen of vragen over sociale alarmering kunt u bellen tijdens kantooruren.

 • Steunpunten voor ondersteuning met raad en daad voor mantelzorgers, vrijwilligers en ouderen.

 • Taalhuis Taal- en digitale activiteiten: Taalcafé voor mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, Creatief atelier (kleding maken en daarbij de Nederlandse taal oefenen), Lang zullen ze lezen: voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, Engelse conversatie voor gevorderden, Computer cursussen op verschillende niveau's, korte cursus iPad (Apple), Leesclub om samen boeken te lezen en te bespreken en het Nieuwscafé om het samen over de plaatselijke krant te hebben.

 • Vrijwillige vervoersdiensten Vervoer op Maat voor noodzakelijke ritten en/of begeleiding; de Eropuit-bus om gezellig in de omgeving met een groepje een uitstapje te maken.

 • Werkplaatsen De Sok hout, metaal en fiets Vrijwilligerswerk en klussen voor de gemeenschap; hobbywerkplaats metaal op maandagochtend en hobbywerkplaats hout op donderdagochtend en fietsenwerkplaats op dinsdagochtend.
  Voor een uitvoerig overzicht van activiteiten verwijzen wij u naar het programmaboekje dat jaarlijks vernieuwd wordt en dat u gratis kunt afhalen bij de administratie van Welzijn De Meierij. Onze diensten kunt u vinden op de website www.welzijndemeierij.nl

ZORGATELIER KWARTÉ
Biedt een plek waar mensen met een beperking in een prettige sfeer hun dagen nuttig kunnen besteden op een manier die bij hen past.
Wij zijn er voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel), mensen met lichamelijke beperkingen en met psychische problematiek. Van jong tot oud.
Biedt professionele dagbesteding en gespecialiseerde zorg.
Openingsdagen: ma, di, wo-vm, do en vr.
contactpersoon: Marieke van der Spank
Hoofdstraat 141, 5481 AD Schijndel
tel: (073) 689 36 81
e-mail: info@zorgatelierkwarte,nl
internet: www.zorgatelierkwarte.nl